Termoplaszt kerekek

A termoplaszt egy műanyag, amely bár a gumiéhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, azonban nem tartalmaz lágyítószereket. A lágyítószerek az egészségre ártalmas PAK (policiklusos aromás szénhidrogén) vegyületek tartalmaznak. Ezért a termoplasztot többek között a gyermekjátékokban is alkalmazzák.

Az egészségi szempontok mellett a termoplaszt kerekek jobb menettulajdonságokkal rendelkeznek, teljesen nyomtalanok, szaguk semleges.

A hőre lágyuló műanyag kerekek optimális előnye a csendes futás, így hozzájárulhatnak a kellemes munkakörnyezethez. A zajszint jelentősen csökken, így a munkavállalók kevesebb akusztikai stressznek vannak kitéve. Ezenkívül ez az előny a teljesítményre is pozitív hatással lehet. Így a hőre lágyuló műanyag kerekek használata hozzájárul a munkavédelemhez és növeli a munkavállalók munkakomfortját.


A hőre lágyuló műanyag kerekek azonban pozitívan járulhatnak hozzá a szállítási folyamat egyedülálló gördülési kényelméhez is, mivel az alacsony gördülési ellenállás és a könnyű manőverezhetőség biztosítja a csökkentett erőfelhasználást, és megakadályozza a szállítóegységekkel való fárasztó zsonglőrködést. A hőre lágyuló műanyag kerekek így lehetővé teszik az erőoptimalizált tolást és húzást, valamint a kellemesen hosszú követést. A tolóerő átvitelében is kiválóak. Ugyanakkor rezgéseknek kitéve nagyon kíméletesek a szállítandó árukhoz, és még nagy terhelés esetén is könnyen irányíthatók. 


Különösen nehéz terhek szállításakor a hőre lágyuló műanyag kerekek ütésállóságukkal pontoznak. Nem hagynak nyomot a padlón, és a tömör gumikerekekhez képest nagyobb terhelést is elbírnak. A hőre lágyuló, sikló-, görgő- vagy golyóscsapágyazott kerekek teherbírása kerekenként 40-220 kg.


Rugalmas és rugalmas anyaguknak köszönhetően a hőre lágyuló műanyag kerekek nagyon sokféle alkalmazásban használhatók. Különösen a közforgalomban, a logisztikában, valamint az iparban és a kis manőverezési területeken élvezheti a hőre lágyuló műanyag kerekek kiváló tulajdonságait, és így értékes időt és pénzt takaríthat meg. 

Tulajdonságok

Tulajdonságok
  • zajszegény működés
  • nem hagy nyomot
  • teherbíróképessége nagyobb, mint a tömör gumié
  • ütésálló
  • csekély gördülési ellenállás
Talajösszetétel
rögzített & egyenetlen/durva
rögzített & sima/egyenletes
rögzített & érzékeny
egyenetlen & laza
Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Felkeltettük érdeklődését?

 

Érdeklődik a termoplaszt kerekeink iránt? Örülünk neki! Amennyiben további információkra vagy műszaki paraméterekre van szüksége, tekintse meg webshopunkat! Természetesen mindig szívesen támogatjuk Önt a megfelelő termék kiválasztásában ügyfélközpontjainkon keresztül.

 

Termoplasztikus kerekek webshopunkban