Pneumatikus kerekek

Pneumatikus kerekeink különböző változatokban érhetők el. A kerekek átmérőjükben, a profiltípusokban, keréktestekben és fedélvastagságban különböznek. A pneumatikus kerekek rendkívüli mértékben csillapítják a rezgéseket, alkalmasak például az érzékeny áruk szállítására, illetve ipari alkalmazásra is. Alapvetően különböző alkalmazásokra megfelelőek: például kézikocsi vagy talicska kerekekhez. 

200 kg teherbírásig a pneumatikus kerekek alternatívájaként defektbiztos kerekeket kínálunk Önnek habosított poliuretánból.

Tulajdonságok

Tulajdonságok
  • kíméli a padlót
  • csillapítja a rezgést
  • csekély gördülési ellenállás egyenetlen padlózaton
  • nyom nélküli kivitelben is rendelhető
Talajösszetétel
rögzített & egyenetlen/durva
rögzített & sima/egyenletes
rögzített & érzékeny
puha & érzékeny
egyenetlen & laza

A légrugós kerekek nagy előnye, hogy rugózó tulajdonságokkal rendelkeznek, és képesek elnyelni az ütéseket és az ugrásokat, valamint a rázkódásokat. Az ütéscsillapításnak és az alacsony gördülési ellenállásnak köszönhetően ezért kiválóan alkalmasak nehéz áruk egyenetlen és laza felületeken történő szállítására. De a légrugós kerekek a csúszós padlókat sem bánják. Ezenkívül a gumiabroncsok nagyon kíméletesek a talajhoz, ezért érzékeny felületeken is használhatók.

A gumiabroncsok kiválasztásakor azonban figyelembe kell venni néhány kritériumot. Alapvetően minél nagyobb az átmérő, annál kisebb a gördülési ellenállás. A nagyméretű pneumatikus kerekekkel egyértelmű előnye van a rossz talajon. A sima futás a gumiabroncs profiljától is függ. Míg a barázdás futófelület sima futást biztosít, és kevés szennyeződést vesz fel, addig a füles futófelület még egyenetlen talajon is jó tapadást biztosít. Azt is fontos megjegyezni, hogy nem minden légabroncs szerelhető fel minden kocsira, ezért különös figyelmet kell fordítania a rögzítésre.

 

A légrugós kerekek alkalmazási területei

A pneumatikus kerekek elvileg a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz alkalmasak. Például gyakran használják őket nehéz terhek kültéri, egyenetlen talajon történő szállításakor talicskákon vagy zsákos kocsikon, talicskák vagy platós kocsik alatt. A játékágazat is profitál az előnyös pneumatikus kerekekből a kézikocsikon vagy támasztókerékként.

Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Felkeltettük érdeklődését?

 

Érdeklődik pneumatikus kerekeink iránt? Örülünk neki! Amennyiben további információkra vagy műszaki paraméterekre van szüksége, tekintse meg webshopunkat! Természetesen mindig szívesen támogatjuk Önt a megfelelő termék kiválasztásában ügyfélközpontjainkon keresztül.

 

Pneumatikus kerekeink webshopunkban