Poliuretán kerekek

A poliuretán kerekek egyfajta univerzális fegyverek ipari bevetésre, mivel a gumi és termoplaszt kerekek elasztikus tulajdonságait a műanyag kerekek nagy teherbírásával és alacsony gördülési ellenállásával ötvözik. Ezáltal a poliuretán kerekek különböző alapzatokon alkalmazhatók, és összetételtől függően számtalan alkalmazásra bevethetők. A poliuretán kerekek ezenkívül vágásállók a fém forgácsokkal szemben, továbbá ellenállnak az olajnak és a zsírnak.

Az elasztikus poliuretán kerekek a legnagyobb menetkényelmet kínálják. Az anyaga lágyabb, ami csökkenti a teherbíróképességet, azonban hatékonyabban nyeli el az ütéseket.

A kerékanyag pozitív tulajdonságai miatt különösen alkalmas anyagként, mivel rendkívül robusztus, ütés- és vágásálló az éles tárgyakkal, például fémforgáccsal szemben. Ezenkívül a poliuretán kerekek kopásállóak, így nem hagynak nyomokat, és nem mészszerűek, ami különösen alkalmassá teszi őket az érzékeny padlókhoz. A poliuretán kerekek azonban sima és durva, valamint egyenetlen és laza padlókon is biztonságosan használhatók, mivel a rugalmas felület biztosítja a különböző textúrájú és állapotú felületek biztonságos érintkezését, megkönnyítve ezzel a manőverezhetőséget. A legmagasabb szintű menetkomfortot a rugalmas poliuretán kerekeink biztosítják, mivel az anyag lágyabb, ami csökkenti a teherbírást, de jobban elnyeli a rázkódást. Hozzájárulnak a csendes működéshez is, ami pozitív hatással lehet a munkakörnyezetre. Ezenkívül a kerék anyaga csillapítja a rezgéseket, és a jó tapadásnak köszönhetően dinamikus futást, az áruk kíméletes szállítását garantálja.

 
Jó tisztításállóságukat különösen azokon a területeken értékelik, ahol a higiénia prioritást élvez. A poliuretán kerekek azonban ellenállnak az olajoknak és zsíroknak is, így a logisztika is élvezheti a kerekek előnyös tulajdonságait. Ezenkívül a vegyi anyagok sem jelentenek akadályt a poliuretán számára.


Egyre több vállalat értékeli a poliuretán kerekek használatát pozitív tulajdonságaik miatt, és nem utolsósorban az alacsony kopási és karbantartási költségek miatt. Különösen a nagy és nagy raktárkészlettel rendelkező gyártóüzemekben a poliuretán kerekekre való átállással pénzt takaríthat meg és növelheti a gyártási folyamatok hatékonyságát.

Tulajdonságok

Tulajdonságok
  • nagy teherbíróképesség
  • nem hagy nyomot
  • csekély kopás
  • ütésálló
  • csekély gördülési ellenállás
  • nagyfokú ellenállóság a vegyi anyagoknak
  • ellenáll az olajnak és a zsírnak
  • vágásálló a fém forgácsokkal szemben
Talajösszetétel
rögzített & egyenetlen/durva
rögzített & sima/egyenletes
rögzített & érzékeny
puha & érzékeny
egyenetlen & laza
Kontakt Kundenservice Beratung TORWEGGE

Felkeltettük érdeklődését?

 

Poliuretán kerekeink iránt érdeklődik? Örülünk neki! Amennyiben további információkra vagy műszaki paraméterekre van szüksége, tekintse meg webshopunkat! Természetesen mindig szívesen támogatjuk Önt a megfelelő termék kiválasztásában ügyfélközpontjainkon keresztül.

 

Poliuretán kerekeink webshopunkban